GRUB BARF, VÁNOČNÍ KAPR SE SALÁTEM, 220 ML
Kapří maso je nutričně hodnotné, v trávicím traktu člověka je rychle a snadno stráveno za 2–3 hodiny, protože obsahuje krátká svalová vlákna.
(POZOR, POUZE OMEZENÉ MNOŽSTVÍ)
Kategorie: | Produkty |
---|---|
Hmotnost: | 0.22 kg |
Hlavní výživovou složkou masa kapra jsou bílkoviny. Ve 100 g masa kapra je obsaženo 17,6 g/100 g masa plnohodnotných bílkovin, které jsou svým složením srovnatelné s masem jatečních zvířat.
Brambory obsahují spoustu vitamínů – především vitamín C a vitamíny skupiny B. Jsou také jedinečným a mimořádně bohatým zdrojem minerálů a stopových prvků jako jsou draslík, hořčík, vápník, fosfor, železo, měď, sodík, jód a další. Mrkev má jemnou chuť, snad proto je oblíbená u malých i velkých strávníků. S 25 kcal na 100 g mrkev je nízkokalorická, ale zároveň obsahuje mnoho vitaminů, minerálů a vlákniny.
Obzvláště cenné pro zdraví jsou karotenoidy, které se v těle přeměňují na vitamin A a také dodávají mrkvi její barvu. Jasně oranžová mrkev má obzvláště vysoký obsah beta-karotenu, prekurzoru vitaminu A. Karotenoidy se vyznačují rovněž antioxidačními účinky. Zejména pozdní mrkev obsahuje pektin, což je ve vodě rozpustná vláknina. Ta může bobtnat v zažívacím traktu a mj. podporovat trávení.
(Vyhrazujeme si právo na změnu typu malé sklenice bez předchozího upozornění)